christianm/öl/tjeckien_2019

Sommaren 2019 skullae jag fylla 50 år och jag bestämde mig för att ge mig själv en tjeckienresa i present. Det var ändå hela åtta år sedan jag hade varit där senast, vilket var ett rekordlångt uppehåll sedan mitt första besök år 2000.

När jag planerade resan bestämde jag mig av någon anledning för att koncentrera vistelsen till Syböhmen och ha Budweis som bas för ett antal utflykter. Men då man arrangerade internationell hundkapplöpningstävling i Lednice just när jag tänkte resa, så inledde jag med en tur till Sydmähren och passade även på att titta på veteranspårvagnar i Brno. Att Lednice råkar ligga i slutet av en museijärnväg gjorde inte planerandet av resan svårare. I övrigt var temat på resan i första hand öl och det är upplevelserna inom den genren som jag presenterar på den här sidan.

Det är augusti 2022 när jag nu skriver detta, alltså tre år efter att resan genomfördes men som tur är antecknade jag hyfsat flitigt vid de flesta pubbesöken så det har varit lättare att sammanställa den här sidan än några tidigare alster där det hade gått lång tid mellan resandet och skrivandet.

Jag har valt att dela in den här sidan i en undersida per resdag.

Prag

Dag 1: Prag

Havlíčkův Brod, Brno

Dag 2: Havlíčkův Brod, Brno

Břeclav, Znojmo

Dag 3: Břeclav, Znojmo

Jihlava, České Budějovice

Dag 4: Jihlava, České Budějovice

Protivín, Putím, Písek

Dag 5: Protivín, Putím, Písek

Telč, Kostelec, České Budějovice

Dag 6: Telč, Kostelec, České Budějovice

Třeboň, České Budějovice

Dag 7: Třeboň, České Budějovice

Březnice, Podlesí, Jince, Hostomice, Prag

Dag 8: Březnice, Podlesí, Jince, Hostomice, Prag