christianm/vinthundsfoto/wr/södertälje 2014-06-14

Tävling i Södertälje den 14 juni 2014

Så var det dags för tävling på hemmaplan och från sektionen stod hela åtta hundar på startlinjen. Det var glädjande eftersom det de senaste åren har varit skralt med aktiva hundar från Södertälje men nu är det några nya förmågor som har kommit till. Tyvärr slogs hälften av våra hundar ut i semifinalerna. Resultaten blev följande:

Scilla: etta i D-finalen.
Hotch: tvåa i E-finalen.
Zorba: tvåa i F-finalen.
Sessan: fyra i F-finalen.

Bailey: utslagen i B-semifinal.
Qino: utslagen i D-semifinal.
Sören: utslagen i D-semifinal.
Gauss: utslagen i E-semifinal.

Gauss gjorde ett hyfsat lopp i första kvalheatet med en tid på 9,95. I andra gick det något långsammare - 9,99. I semifinalen gjorde han något så ovanligt som en bra start och ledde till och med loppet inledningsvis men blev till slut passerad av övriga hundar och kom sist i mål och åkte således ur tävlingen. Kom sist var för övrigt något han gjorde i samtliga lopp den här tävlingsdagen.

Själv tjänstgjorde jag som trasförare vid den här tävlingen och kunde inte fota något alls under loppen. Min far lånade dock kameran och tog ett par bilder på Gauss från försöksheaten. Bilderna från prisutdelningen kunde jag ta själv och lagbilden är tagen av Christina Eriksson.

Använd fotoutrustning

Loppen

Prisutdelningen

Bailey, Gauss och Babsan

Qino och Gauss

Zorba och Sessan

Hotch

Scilla

Scilla

Qino, Hotch, Sessan, Zorba, Bailey, Sören, Scilla och Gauss