christianm/vinthundsfoto/lc/sjöbo 2012-04-07

Nationellt prov i Sjöbo den 7 april 2012

Påskhelgen i början av april inleddes LC-säsongen 2012. Gauss var anmäld till vad som skulle bli hans livs första prov. Vi hade gått och väntat hela vintern och hållit igång konditionen med bland annat frisbeekastning och vi såg fram emot en skön helg i ett vårvarmt Skåne. Med på resan fanns även Gauss bror Dante och det skulle även bli hans första prov.

Nu blev inte vädret riktigt som vi hade hoppats. Det var nollgradigt och horisontellt snöfall under nästan hela provet. Först mot slutet lugnade vädret ner sig och solen tittade till och med fram strax innan den gick ner under prisutdelningen.

Jag tyckte att Gauss gjorde en bra insats. I första loppet ramlade den andra hunden i första slaget varefter den började gena kraftigt för att komma ikapp trasan. Detta gjorde att piloten fick köra trasan på den hunden och på så sätt fick Gauss springa långt efter och försöka knappa in bäst det gick. Detta gjorde han och allteftersom den andra hunden blev allt tröttare tog Gauss in mer och mer och till slut var han förbi och kom först fram till målet.

Andra loppet var mindre händelserikt men även här var det uppenbart att Gauss hade den bästa uthålligheten. Den andra hunden kroknade rejält på slutet medan Gauss kunde defilera oförtröttligt i mål.

Tyvärr fick Gauss låga poäng av ena domaren i andra loppet, av någon anledning som jag inte såg, vilket gjorde att han hamnade precis i mitten av resultatlistan på exakt samma poäng som bror Dante.

Vidare vill jag poängtera att bilderna på Gauss som förekommer nedan är tagna av Dantes matte Jessica men redigerade av mig.

Använd fotoutrustning

Jessa och Shannie

Shannie

Shannie

Jessa

Jessa och Shannie

Dante

Pixi och Mulan

Pixi och Mulan

Dante

Dante

Dante

Dante

Dante

Dante

Dante

Dante

Gauss

Gauss

Gauss

Gauss

Gauss

Gauss

Gauss

Dante och Khaki

Dante och Khaki