christianm/öl/usa_2008/new_york

New York

Manhattan

Första anhalten på resan var helt naturligt New York. Manhattan har en hel del att erbjuda den törstige resenären, i form av pubar som serverar annat än det blasköl som så många förknippar med USA. Ska man till exempel ta sig upp i Empire State Building kan man först vila sig i form i bottenvåningen på Heartland Brewery som ingår i en kedja bryggeripubar utspridda i hela staden.

Något okänt öl på Heartland Empire State

McSorley's Old Ale House ligger i East Village och är något av en institution. Man lär ha slagit upp portarna 1854 och har inte rört väggdekorationerna sedan 1910. Det är sågspån på golvet och man serverar ljust och mörkt öl.

En ljus och en mörk på McSorley's Old Ale House (observera de matchande tröjorna)

Jag är inte helt säker men jag tror att nästa bild kommer från en pub som heter Blind Tiger Ale House i Greenwich Village. (Jag har tyvärr varit dålig på anteckna på den här resan.) Vad jag minns var det trångt, högljutt och beskt i lokalen respektive glaset.

Ett (troligen) apbeskt öl på Blind Tiger (tror jag)

Brooklyn

När halva gruppen av resenärer fick för sig att se på US Open i ping... i tennis, gjorde min halva något roligare, nämligen ett studiebesök på Brooklyn Brewery i Brooklyn (New Yorks svar på Midsommarkransen, haha).

Brooklyn Brewery sett från utsidan (dårå)

Jästankar

Vad som fanns att smaka på denna dag

En del av vad vi smakade på denna dag

En annan del

Brookly var spåpass trevligt att det förärades en promenad med tillhörande vätskekontroller. Minns tyvärr inte vad det här stället hette men öl hade det i alla fall.

Okänd Brooklynbar