christianm/öl/usa_2008/colorado

Colorado

?

Jag är inte säker på var följande bild är tagen förutom att det var på en vägkrog där man kunde få olika sorters mackor med kött på. Jag vet dessutom att det inte är öl på bilden utan root beer, en dryck som ska ha uppfunnits under förbudstiden, då alkoholhaltiga drycker var... förbjudna. Lite grann som julmust alltså men annorlunda. Kanske mer som utspottad tandkräm, men gott. Flaskan var såpass fin att jag ville ha med bilden i alla fall.

Rootbeerflaska någonstans mellan Las Vegas och Durango

Durango

Durango är en trevlig liten stad med ångtåg och inte mindre än två bryggeripubar, varav den ena var bättre än den andra. Faktum var att den andra var bättre än den ena när jag tänker efter.

Carver Brewing Co. - den ena bryggeripuben i Durango

Fyra olika öl på Carver Brewing Co.

På Steamworks Brewing Co. hade de ett specialerbjudande där man fick behålla glaset om man köpte något visst öl, så det här glset har jag behållit

Dagens meny

Exteriören dagen efter

Silverton

Silverton är en liten westernstad dit ångtåget från Durango går. Där fanns också ett mikrobryggeri där vi köpte en growler med ett (säkert) gott öl. Tyvärr fick vi aldrig smaka på det eftersom growlern krossades mot ett golv någon dag senare.

Ännu en rootbeer

Silverton Brewery som levererar ömtåligt öl

Colorado Springs

En av resedeltagarna hade en bekant i Colorado Springs som skulle hälsas på. Där fick vi även bo - tack för det! Naturligtvis fanns det även ett par mikrobryggerier att kolla in. Vi hann nog bara med ett vad jag minns - Phantom Canyon Brewery.

Okänt öl på Phantom Canyon Brewery

Ölmeny på Phantom Canyon Brewery

Öl som nog kommer där inifrån