christianm/öl/belgien_2015

Belgien

Ett album från Belgien borde ju vara sprängfyllt av ölbilder men inte detta. Öl var nämligen inte anledningen till den här resan utan jag skulle på studiebesök på en hundkapplöpningsbana i Beringen några mil nordost om Bryssel. Därmed inte sagt att jag inte hann med några öl också, inte minst på själva banan där det serverades fatöl i klubbfiket. Första bilden är dock tagen i Bryssel, närmare bestämt på Moeder Lambics filial vid Place Fontainas. Tyvärr har jag ingen aning om vad det är i glaset.

Okänt öl på Moeder Lambic Fontainas

Nästa bild är också från Bryssel men nu från det anrika ölkaféet A La Mort Subite. Inte heller här vet jag dock vad det var för öl jag fotade.

Okänt öl på A La Mort Subite

Sedan var det det här med ölet på Kempische Vereniging voor Windhondenrennen Beringen, dvs klubben i Beringen som bedriver hundkapplöpning enligt Fédération Cynologique Internationales regelverk. Det visade sig alltså att man i klubblokalen hade en kafeteria där man till och med serverade fatöl. Det fanns vid mitt besök visserligen bara en sort att välja på, vilket var Primus, en ljus lager som av bryggeriet anses vara en pilsner. Bryggeriet i fråga är för övrigt Brouwerij van Haacht som ligger en mil nordost om Bryssel.

En Primus på Kempische Vereniging voor Windhondenrennen Beringen